fbpx
Loading
FIFTOGRAM

Fiftogram uudistamaan Omakotitalonäyttely-konseptia

Neljä kertaa järjestetyn Omakotitalonäyttelyn toimintamalli ja konsepti uudistetaan. PopUp-tyyppisesti toteutettuna näyttely voidaan järjestää jo vuonna 2019 tai laajamuotoisesti aikaisintaan 2020. Näyttelymalli uudistetaan hyödyntäen Fiftogram-menetelmää vaiheittaista etenemistä.

Uudistettavassa mallissa näyttelytapahtuma räätälöidään paikkakunnan tarpeen mukaiseksi, jolloin näyttelyn toteutusmalli, ajankohta, kesto tai laajuus voi vaihdella paikkakunnittain. Tulevien näyttelyiden näyttelypaikkakunnat ovat aktiivisesti mukana muotoilemassa näyttelytapahtumaa kuntabrändinsä mukaiseksi. Asukasmarkkinoinnin lisäksi keskeiseksi teemaksi voidaan nostaa yritysverkostojen kehittäminen paikkakunnalla.

Ensimmäisessä TUNNISTA-vaiheessa tarkastellaan mm. kunnan omaa brändiä sekä näyttelyn toteutuksessa hyödynnettäviä paikallisia verkostoja ja osaamista sekä muita hankkeeseen liittyviä resursseja.

ANALYSOI-vaiheessa tarkastellaan, millainen näyttely halutaan toteuttaa ja miten näyttelyn järjestäminen parhaiten palvelee paikkakunnan tarpeita. Näyttely voi koostua myös pienimuotoisista PopUp-tyyppisiä tapahtumista, rakentamisaikaisia esittelytapahtumista. Näyttely voidaan edelleen toteuttaa perinteisesti kymmeniä taloja ja ulkonäyttelykohteita esittelevänä suurena yleisötapahtumana. Tämän vaiheen päättyessä tehdään päätös näyttelyn toteutuksesta, laajuudesta ja muodosta.

KEHITÄ-vaihe pitää sisällään näyttelyn tarkemman suunnittelun, valmistelun, markkinoinnin sekä käytännön tapahtumatoteutuksen. Näyttelyn toteutuessa uudella asuinalueella toteutetaan ensin tonttimarkkinointi.

OPI: Uudistuksen keskeisenä tavoitteena on lisätä paikallisten toimijoiden roolia näyttelyn koordinoinnissa ja tapahtumatoteutuksissa. Näyttely toimii alustana uuden oppimiselle ja tavoitteena on synnyttää alueelle elinvoimaisia verkostoja toteuttamaan myös muita tapahtumia. Tätä tarkastellaan OPI-vaiheen mallien mukaisesti.

VOI HYVIN: Näyttelyn toteuttamisen jälkeen voidaan tarkastella ensimmäisiä tuloksia ja tavoitteiden saavuttamista ja tyytyväisyyttä toteutukseen.

Vuonna 2010 Omakotitalonäyttely® palkittiin kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa. Vuonna 2015 Omakotitalonäyttely siirtyi Asuntamo Oy:lle, jonka toimitusjohtaja on ollut mukana näyttelymallin kehittämisessä ja toteutuksissa vuodesta 2007.

Lisätietoja Omakotitalonäyttelystä omakotitalonayttely.fiasuntamo.fi

You must be logged in to post a comment.